Meer scheidingen verwacht door de corona-crisis

donderdag 07 mei 2020 12:55

Je hebt het zeker meegekregen in het nieuws; er worden meer scheidingen verwacht door de corona-crisis. Huiselijk geweld is toegenomen, spanningen lijken op te lopen in gezinnen, versterkt door de gevolgen van het virus.

En omdat men veel meer thuis is, zijn kinderen hier nog meer bij betrokken dan anders. Mede vanwege het bovenstaande én omdat ik me geheel kan vinden in de werkwijze van Nikki van Van Gils Mediation zijn we een samenwerking aangegaan. Een praktisch gegeven hierbij is, dat we beiden werkzaam zijn in dezelfde regio. 
 
Al hebben zeker 1 op de 3 kinderen te maken met scheiden, het wordt voor geen enkel kind ‘het nieuwe normaal’. Het is een ingrijpende gebeurtenis in hún leven! Het zou niet meer dan logisch horen te zijn dat alle gezinsleden hierbij begeleiding krijgen. En dat maakte dat Nikki en ik met elkaar in gesprek gingen. Ook zij vindt dat in deze periode een kind zich gehoord en gezien moeten kunnen voelen.  Kinderen kunnen bij mij op een laagdrempelige manier hun verhaal doen. Dat helpt hen overzicht te krijgen bij alle veranderingen. Wat helpt bij het zo zorgvuldig mogelijk afstemmen van het ouderschap voor de toekomst. Deze samenwerking maakt dat ik voor een kind in scheiding nog meer het verschil mag maken! 
 
Voor meer informatie: https://vangilsmediation.nl

« Terug